Gå til forsiden
Det fantastiske k?d
Dyrenes gode liv
En rigere natur
Dedikerede landm?nd

Sådan køber du Jersey Græskalv


Du kan købe Jersey Græskalvekød direkte fra de økologiske landmænd, der opdrætter kalvene. Normalt skal du aftage mindst en kvart kalv (20-30 kg) ad gangen. Du har derfor brug for en dybfryser, med mindre du holder en stor fest og serverer alt kødet indenfor få dage efter leveringen.
Handel med kvarte kalve foregår ved at landmanden transporterer den levende kalv hen til et lokalt slagtehus. Her bliver dyret slagtet, og efter korrekt modning i kølerum skærer slagteren kalven op i de forskellige udskæringer.

Fordeling af en kalv

Slagteren fordeler også kødet i kvarte, så alle kunder får lige meget af såvel de dyre som de billige udskæringer.
Det vil sige, at der i en pakke med en kvart kalv altid vil være ekstra møre stykker som mørbrad, filet og/eller højreb samt traditionelt mindre kostbare udskæringer som bryst, bovsteg og tykkam. Der vil også altid være suppeben og hakket kød i pakken.
De forskellige udskæringer er hver for sig lagt i poser med betegnelse på. Du kan komme poserne direkte i din fryser, eller du kan vælge at dele op i mindre portioner. Det hakkede kød og suppebenene vil det altid være praktisk at dele op i flere fryseposer.

Sæson, kontakt og forsendelse

De fleste af de landmænd, som opdrætter Jersey Græskalv, gør det kun i sommerhalvåret. Det vil sige, at dyrene bliver slagtet og kødet solgt fra august til december.
På undersiden Dedikerede landmænd kan du finde kontaktoplysninger på opdrætterne. Du kan ringe eller maile til dem for at få oplyst priser og mulighed for forsendelse af kødet i kølekasse, hvis du ikke selv har mulighed for at hente kødet hos slagteren.



Økologisk Jersey Græskalv
Jersey Græskalv er et projekt i Økologisk Landsforening Økologisk Landsforening.

Opskrifter med Økologisk Jersey Græskalv

Her køber du Økologisk Jersey Græskalv

Se video om Økologisk Jersey Græskalv